Апеляція ВАКС залишила в силі вирок колишньому судді з Сєвєродонецька Руслану Юхимуку

12:27, 28 березня 2023
Раніше його засудили до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки після відбуття покарання та з конфіскацією майна.
Апеляція ВАКС залишила в силі вирок колишньому судді з Сєвєродонецька Руслану Юхимуку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі вирок щодо судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука. Раніше його засудили до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки після відбуття покарання та з конфіскацією майна. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Захист спробував оскаржити вирок, але добився лише виключення з тексту посилання на вимагання як кваліфікуючу ознаку одержання хабаря. Рішення апеляції ухвалили судді Ігор Панаід, Інна Калугіна та Валерія Чорна. 

«Колишній суддя обвинувачувався в одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди за винесення рішення про відмову в задоволенні подання про визначення строку фактично невідбутої особою частини покарання за вироком та надання дозволу органам внутрішніх справ на його етапування до СІЗО, а також ухвалення рішення про скасування арешту, накладеного на автомобіль тієї ж особи (ч. 3 ст. 368 КК України). Крім того, екссуддя обвинувачувався у підробленні договору купівлі-продажу автомобіля з метою подальшого його використання як підстави для винесення судового рішення про скасування арешту з цього транспортного засобу (ч. 3 ст. 358 КК України) та зберіганні бойових припасів  без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, виключивши з вироку посилання на вимагання як кваліфікуючу ознаку одержання обвинуваченим неправомірної вигоди. В решті вирок Вищого антикорупційного суду від 08 листопада 2022 року залишено без змін», — зазначили у ВАКС.

Рішення набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Капустинський
    Михайло Капустинський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Інна Алєєва
    Інна Алєєва
    суддя Господарського суду міста Києва
  • Ольга Бойко
    Ольга Бойко
    суддя Сихівського районного суду м. Львова
  • Борис Гулько
    Борис Гулько
    голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду
  • Сергій Хилевич
    Сергій Хилевич
    суддя Рівненського апеляційного суду