ВАКС завершив дослідження письмових доказів у справі за обвинуваченням у недекларуванні квартири нардепа Ірини Констанкевич

18:33, 27 березня 2023
Вищий антикорупційний суд завершив дослідження письмових доказів захисту та обвинувачення та планує на наступному засіданні допит нардепа Ірини Констанкевич.
ВАКС завершив дослідження письмових доказів у справі за обвинуваченням у недекларуванні квартири нардепа Ірини Констанкевич
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд завершив дослідження письмових доказів у справі за обвинуваченням у недекларуванні орендованої квартири народного депутата Ірини Констанкевич

На сьогоднішньому засіданні суд дослідив завершальний блок доказів обвинувачення та захисту, а також окремих матеріалів провадження. Зокрема прокурор зачитав фрагмент висновку спеціаліста, з якого вбачається, що ринкова вартість квартири, в недекларуванні якої підозрюють Констанкевич становить понад 2 мільйони гривень.

Захист, зі свого боку, навів перелік документів, які на думку адвоката, свідчать про відсутність мотиву приховувати інформацію про оренду квартири. Йдеться, зокрема про роздруківки чисел газети «Голос України» та довідка від управління справами ВР про виплату компенсацій Констанкевич за винаймання житла. Захисник додав, що в аналогічних деклараціях за попередні роки НАЗК порушень не знайшло.

«Залишається допит обвинуваченої та допит свідка. Наступне судове засідання суд призначає на раніше узгоджену дату-29 березня на 9 годину ранку», - оголосила закриваючи засідання головуюча суддя Ольга Саландяк.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» 11 січня 2023 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народної депутатки Ірини Констанкевич, якій інкримінують недостовірне декларування. За версією слідства, вона не вказала орендовану квартиру в Києві.

Як встановило НАЗК, нардеп Констанкевич не вказала у декларації квартиру в Києві, яка була в неї в оренді на підставі договорів від 29 і 31 серпня 2019 року та 30 листопада 2020 року. Сама депутат пояснила, що нібито користувалася цією квартирою періодично протягом 2020 року менше 183 днів і лише під час виконання депутатських повноважень.

Однак НАЗК це пояснення не врахувало. У Нацагентстві зазначили, що депутатка навіть отримувала компенсацію з державного бюджету за оренду цієї квартири.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Капустинський
    Михайло Капустинський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Інна Алєєва
    Інна Алєєва
    суддя Господарського суду міста Києва
  • Ольга Бойко
    Ольга Бойко
    суддя Сихівського районного суду м. Львова
  • Борис Гулько
    Борис Гулько
    голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду
  • Сергій Хилевич
    Сергій Хилевич
    суддя Рівненського апеляційного суду