Кабмін схвалив законопроєкт про відновлення податкових перевірок та штрафів за невикористання РРО

17:51, 27 січня 2023
Урядовці схвалили законопроєкт про скасування спрощеної системи для великого бізнесу та повернення штрафів за РРО.
Кабмін схвалив законопроєкт про відновлення податкових перевірок та штрафів за невикористання РРО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який передбачає скасування спрощеної системи оподаткування зі сплатою 2% податку з обороту з 1 липня. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду 27 січня.

За словами представника уряду у Кабінеті міністрів Тараса Мельничука, передбачається, що платники податків після 1 липня будуть автоматично повернуті на ту систему оподаткування, на якій вони були до впровадження 2% оподаткування. Тобто наприклад великий бізнес, який перейшов на спрощену систему оподаткування буде повернуто на загальну систему зі сплатою податку на прибуток та інших обов’язкових платежів.

Також проєкт передбачає відновлення документальних перевірок бізнесу з 1 липня, в разі наявності безпекових передумов для їхнього проведення. Водночас в разі сплати платником податків протягом 30 днів з дня отримання податкового зобов’язання, яке нараховане за результатом перевірки, штрафи не нараховуються за умови, якщо платник його не буде оскаржувати.

Крім цього передбачається відновлення штрафів за невикористання касових апаратів підприємцям, які зобов’язані проводити платежі з використанням РРО.

Як відомо на час воєнного стану Верховна Рада дозволила частині великого бізнесу перейти на спрощену систему зі сплатою 2% від обороту.

Однак влада, як повідомляла «Судово-юридична газета», зобов’язалася перед МВФ скасувати зазначену систему.

З текстом законопроекту та умовами відновлення податкових перевірок можна ознайомитися за посиланням. 

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд