У Міноборони відповіли, чи буде юридична сила в електронного рапорту

22:54, 2 травня 2024
Військовослужбовця цікавить, як працюватиме подача рапорту в електронному варіанті.
У Міноборони відповіли, чи буде юридична сила в електронного рапорту
Джерело фото: armyinform.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В електронному варіанті рапорт проходитиме ті самі етапи, що і паперовий. Про це повідомила Катерина Черногоренко, заступниця Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, відповідаючи на запитання військовослужбовця, про те, яку юридичну силу матиме електронний рапорт. Про це пише «АрміяInform» в рубриці «Є-питання». 

Як пояснює військовослужбовець, під час подання паперового у стройовій частині дають вхідний номер документа, і вже потім можна його відстежувати. Тому його цікавить, як це працюватиме в електронному варіанті.

За словами, Черногоренко, в електронному варіанті рапорт проходитиме ті самі етапи — стройова частина його реєструватиме та надаватиме вхідний номер документу.

«Зі зручностей — ви будете бачити його статус онлайн — «на реєстрації», «на підписі», «погоджено», «відхилено» тощо. При відхиленні командир повинен буде заповнити обов’язкове поле з причиною відхилення і підписати електронним цифровим підписом», - пояснила вона.

Раніше у Міноборони пояснювали, що подати будь-який рапорт можна буде у два кліки через застосунок Армія+. Функціонал також дозволятиме побачити статус розгляду цього рапорту. У застосунку також має бути електронне військове посвідчення. У Міністерстві оборони анонсували запуск застосунку влітку цього року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді