У Мінсоцполітики пропонують тимчасово позбавляти пенсій осіб, засуджених за державну зраду та колабораціонізм

16:51, 27 січня 2023
Пропонується позбавляти пенсій осіб, які засуджені за колабораціонізм та державну зраду на строк відбування ними покарання.
У Мінсоцполітики пропонують тимчасово позбавляти пенсій осіб, засуджених за державну зраду та колабораціонізм
Джерело фото: pon.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство соціальної політики пропонує позбавляти пенсій осіб, які засуджені до позбавлення волі за державну зраду та колабораціонізм на час відбуття ними покарання. Відповідний законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку виплати  пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України” за підписом міністра соціальної політики Оксани Жолнович запропоновано до обговорення органам влади та профспілкам.

Законопроєктом пропонується внести зміни до законодавства та встановити, що під час відбуття покарання за вчинення кримінального  правопорушення, передбаченого статтями 109(дії спрямовані на насильницьку зміну влади), 110(посягання на територіальну цілісність), 111(державна зрада) або частинами третьою – восьмою статті 111-1(колабораціонізм) Кримінального кодексу України, пенсія не  призначається або припиняється її виплата.

При цьому після відбуття покарання у виді обмеження волі або  позбавлення волі за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого  зазначеними статтями, пенсія призначається чи поновлюється її виплата відповідно до законодавства.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, комітет Верховної Ради з питань соціальної політики підтримав законопроєкт, який передбачає зменшення пенсійного забезпечення суддів Конституційного Суду.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду