Ілон Маск відмовився від блокування у Twitter облікових записів, які поширюють дезінформацію про Covid

15:46, 29 листопада 2022
Twitter скасував обмеження на публікації, пов'язані з Covid-19 та вакцинами.
Ілон Маск відмовився від блокування у Twitter облікових записів, які поширюють дезінформацію про Covid
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Twitter скасував свою давню політику блокування дезінформації про коронавірус. Так, після приходу нового власника Ілона Маска Twitter видалив колишню сторінку «Політика щодо інформації, що вводить в оману про Covid-19», на якій були викладені правила щодо контенту, пов'язаного з Covid.

«Контент, який явно є хибним або вводить в оману і може призвести до значного ризику заподіяння шкоди (наприклад, підвищеного ризику зараження вірусом або несприятливого впливу на системи охорони здоров'я), не може бути опублікований у Twitter», - говорилося раніше на сторінці.

Нагадаємо, в 2020 році Twitter розробив великий набір правил, покликаних заборонити «шкідливу дезінформацію» про вірус та вакцини. Згідно зі статистикою, опублікованою Twitter, у період з січня 2020 року по вересень 2022 року Twitter заблокував більше 11 000 облікових записів за порушення правил поширення дезінформації про Covid і видалив майже 100 000 одиниць контенту, що порушує ці правила. Ця політика отримала визнання з боку медичних працівників: правила Twitter наводили як приклад того, що компанії мають робити для боротьби з дезінформацією.

Twitter офіційно не оголошував про зміну правил. Однак деякі користувачі Twitter помітили нотатку, додану на сторінку, в якій викладається його Covid-19 політика.

«З 23 листопада 2022 року Twitter більше не застосовує політику щодо інформації, що вводить в оману про COVID-19», — йдеться у примітці.

Раніше Маск пообіцяв відновити багато заблокованих акаунтів Twitter. Цілком можливо, що серед відновлених облікових записів будуть деякі з 11 000, заблокованих відповідно до колишніх правил Twitter про дезінформацію Covid.

Раніше Маск неодноразово закликав припинити політику перебування вдома. Так, під час розмови про прибутки та збитки Tesla з аналітиками Уолл-стріт у квітні 2020 року Маск назвав це «насильницьким ув'язненням людей у ​​їхніх будинках проти всіх їхніх конституційних прав та порушенням свобод людей жахливими та неправильними способами».

Незважаючи на свій скептицизм щодо політики охорони здоров'я, він сказав, що підтримує вакцинацію, навіть якщо не вважає, що щеплення повинні бути обов'язковими. Тим не менш, у вересні 2020 року в інтерв'ю подкасту New York Times він сказав, що не буде вакцинуватися, тому що «ні він, ні його діти не схильні до ризику зараження Covid». Коли журналіст сказав Маску про те, що багато людей можуть померти, якщо вони не дотримуватимуться рекомендацій громадської охорони здоров'я, той прямо відповів: «Помруть усі».

Примітно, що згідно з аналізом Washington Post, більше третини зі 100 провідних маркетологів Twitter не розміщували рекламу на сайті Ілона Маска за останні два тижні. З того часу, як Маск взяв кермо влади в свої руки в кінці жовтня, такі відомі імена, як General Motors, Merck, Kellogg і Mondelez, призупинили свою рекламу на сайті, оскільки побоювання з приводу можливих змін у модерації контенту та перевірки синьої галочки наростають.

Маск також звинуватив Apple у загрозі видалити Twitter зі свого App Store. Він написав у Твіттері: «Apple також пригрозила заборонити використання Twitter у своєму App Store, але не сказала нам, чому».

Як відомо, Маск звільнив половину штатних співробітників компанії та незліченну кількість підрядників, які відповідають за модерацію контенту та інші функції.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Гулько
    Борис Гулько
    голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду
  • Наталія Таран
    Наталія Таран
    суддя Деснянського районного суду міста Києва
  • Олександр Боровицький
    Олександр Боровицький
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Капустинський
    Михайло Капустинський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Інна Алєєва
    Інна Алєєва
    суддя Господарського суду міста Києва