В Іраку ввели кримінальну відповідальність за одностатеві стосунки

14:03, 29 квітня 2024
Парламент Іраку ухвалив закон, який передбачає кримінальну відповідальність за одностатеві стосунки та позбавлення волі на строк до 15 років.
В Іраку ввели кримінальну відповідальність за одностатеві стосунки
Джерело фото: babel
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Парламент Іраку затвердив новий закон, який передбачає кримінальну відповідальність за одностатеві стосунки, а також за інші "морально зазначені" дії, з позбавленням волі на строк від 10 до 15 років. За інформацією BBC, трансгендерів також можуть відправити у в'язницю на термін від одного до трьох років згідно з цим законом.

Підтримувачі нових правил стверджують, що вони сприятимуть відстоюванню релігійних цінностей в країні. Однак правозахисні організації розцінюють ці зміни як порушення прав ЛГБТ, вважаючи їх ще однією чорною плямою в історії Іраку.

Згідно з новим законодавством, ті, хто пропагує гомосексуалізм або проституцію, лікарі, які проводять операції зі зміни статі, чоловіки, які "навмисно" поводяться як жінки, і ті, хто займається "обміном дружинами", також можуть бути піддані кримінальній відповідальності та отримати тюремний термін.

Попередній проект законопроекту, який передбачав навіть смертну кару за одностатеві стосунки, був змінений після протидії з боку США та інших західних країн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Обідіна
    Олена Обідіна
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Світлана Гушилик
    Світлана Гушилик
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Олександр Журибеда
    Олександр Журибеда
    заступник голови Святошинського районного суду міста Києва