ВЛК визнала обмежено придатним: на Львівщині судили чоловіка за проігноровану повістку в ТЦК

15:52, 29 квітня 2024
Чоловіку призначили три роки ув’язнення.
ВЛК визнала обмежено придатним: на Львівщині судили чоловіка за проігноровану повістку в ТЦК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Львівщині судили місцевого мешканця, який який є обмежено придатним до військової служби та проігнорував повістку до ТЦК. Чоловіка визначили винним в ухиленні від мобілізації, повідомляє zaxid.net. 

Зазначається, що мешканець Дрогобицького району у грудні 2023 року пройшов військово-лікарську комісію і його визнали обмежено придатним до служби. Йому вручили повістку про необхідність прийти у ТЦК через три дні, але він її проігнорував.

Дрогобицький міськрайонний суд Львівщини призначив чоловіку три роки тюремного ув’язнення.

У суді чоловік повністю визнав свою провину та розповів, що ВЛК визнала його обмежено придатним, а на відправку до місця служби не з’явився, бо має проблеми із зором та малолітню дитину.

Цей вирок ще можна оскаржити у апеляційному суді.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у громадян буде час до середини липня, щоб повідомити свій мобільний телефон та реальну адресу ТЦК.

Нагадаємо, що персональні дані військовозобов’язаних зможуть зберігати у «хмарних» сховищах за кордоном за підтримки міжнародних партнерів. Фактично на всіх військовозобов’язаних буде сформоване певне «досьє» з досить розлогим переліком особистої інформації, незалежно від того, чи будуть такі особи користуватися потім електронним кабінетом чи не виявлять такого бажання.

Крім того, новий закон про мобілізацію № 3633-IX передбачає, що за допомогою Реєстру військовозобов’язаних «Оберіг» автоматично блокуватиметься надання відстрочки більш, ніж одному доглядачу за хворою особою чи особою з інвалідністю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Обідіна
    Олена Обідіна
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Світлана Гушилик
    Світлана Гушилик
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Олександр Журибеда
    Олександр Журибеда
    заступник голови Святошинського районного суду міста Києва