Twitter звернувся до суду через витік вихідного коду в мережу

21:24, 27 березня 2023
Частину вихідного коду Twitter, основного комп’ютерного коду, на якому працює соціальна мережа, «злили» в інтернет.
Twitter звернувся до суду через витік вихідного коду в мережу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Частину вихідного коду Twitter, основного комп’ютерного коду, на якому працює соціальна мережа, «злили» в інтернет. Компанія звернулася до суду, щоб встановити особу, яка опублікувала дані. Про це повідомляє The New York Times.

Частину коду опублікували на GitHub, онлайн-платформу для співпраці розробників програмного забезпечення. 24 березня Twitter надіслав повідомлення про порушення авторських прав на сайт, у відповідь GitHub видалив код того ж дня. Незрозуміло, як довго витік коду був в мережі, але, ймовірно, він був у відкритому доступі принаймні кілька місяців, пише видання.

Згідно з юридичною заявою Twitter, особа, яка опублікувала вихідний код на GitHub, мала псевдонім «FreeSpeechEnthusiast». Це, схоже, є посиланням на Маска, який називав себе «абсолютистом свободи слова». Профіль GitHub для анонімного користувача показує єдиний внесок на платформу на початку січня. Профіль залишається онлайн.

У своїй заяві Twitter повідомив, що також звернувся до окружного суду США Північного округу Каліфорнії з проханням до GitHub ідентифікувати особу, яка надала код, та будь-яких інших осіб, які його завантажили. Компанія розпочала розслідування витоку. Керівники, які займалися цією справою, припустили, що той, хто був відповідальний за витік, покинув компанію в Сан-Франциско минулого року, повідомили двоє людей, проінформованих про внутрішнє розслідування. Відтоді, як Маск купив Twitter у жовтні 2022-го, близько 75% із 7500 співробітників компанії були звільнені.

За словами джерел видання, керівництву лише нещодавно стало відомо про витік вихідного коду. Одне з побоювань полягає в тому, що код містить вразливі місця в безпеці, які можуть дати хакерам або іншим мотивованим сторонам засоби для отримання даних користувачів або знищення сайту, додали вони. 

Зазначається, що витік вихідного коду посилює проблеми, з якими стикається Twitter Маска. Технологічні компанії часто розглядають такий код як сувору таємницю й не розголошують його, побоюючись, що він може надати конкурентам несправедливу перевагу або виявити вразливі місця в безпеці. 

Окрім цього, публікація частини коду завдала компанії фінансових збитків. У п’ятницю Маск повідомив співробітникам в електронному листі, що вартість Twitter становить приблизно 20 мільярдів доларів, що на 50 відсотків менше, ніж він заплатив за нього. Бізнесмен додав, що «радикальні зміни» в компанії, включаючи масові звільнення та скорочення витрат, необхідні, щоб уникнути банкрутства та оптимізувати роботу.

«Twitter швидко змінюється», - написав Маск в електронному листі, з яким ознайомився The New York Times.

Власник соціальної мережі додав, що компанію можна розглядати як «інверсний стартап» і що він вірить, що колись Twitter може коштувати 250 мільярдів доларів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір