ЄС продовжить тимчасовий захист для українців, — Ольга Стефанішина

21:41, 9 травня 2024
Україна і Євросоюз домовились продовжити тимчасовий захист для українців.
ЄС продовжить тимчасовий захист для українців, — Ольга Стефанішина
Фото: ukrinform.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина  повідомила, що Україна та ЄС домовились щодо подовження статусу тимчасового захисту для українців, оскільки «безпекові умови не дозволяють ухвалити будь-яке інше рішення», передає «Укрінформ».

Вона зазначила, що  регулярно обговорює питання статусу українців у Євросоюзі з комісаркою ЄС із питань міграції та внутрішніх справ Ілвою Йоганссон.

«Ми неодноразово обговорювали з нею питання повернення українців, продовження рішення про тимчасовий захист. Я мала з нею розмову. Ми прийняли рішення, що статус тимчасового захисту буде продовжений, тому що безпекові умови не дозволяють прийняти будь-яке інше рішення», - розповіла Стефанішина.

Також вона додала, що згідно з домовленістю Києва та Брюсселя, статус тимчасового захисту буде переглядатися таким чином, щоб відбувався плавний процес повернення українців.

«Але зараз умов для такого рішення немає», - підкреслила віцепрем'єрка.

Нагадаємо, в ОП розраховують на «загальноєвропейське рішення» щодо повернення військовозобов'язаних чоловіків в Україну.

Раніше МЗС України повідомило, що чоловіки за кордоном отримають доступ до подачі нових заяв на консульські послуги за умови уточнення військово-облікових даних.

При цьому, віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду