Минюст разъяснил нюансы удостоверения договоров управления имуществом

15:19, 22 февраля 2023
Минюстом предоставлено разъяснение по применению положений законодательства при совершении нотариальных действий по удостоверению договоров управления имуществом.
Минюст разъяснил нюансы удостоверения договоров управления имуществом
Изображение от katemangostar на Freepik
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Министерством юстиции Украины предоставлено разъяснение по применению положений законодательства при совершении нотариальных действий по удостоверению договоров управления имуществом.

«У листі зазначено, що право управління нерухомим майном (активами) за договорами управління, укладеними між АРМА та управителями, не належить до речових прав, які підлягають державній реєстрації, тому таке право не підлягає реєстрації у ДРРП.

При цьому момент виникнення в управителя права управління нерухомим майном (активами) визначається відповідним договором, укладеним між АРМА та управителем, та не пов’язується з державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно.

Водночас законодавець визначив правовідносини, які передбачають проведення державної реєстрації речового права у ДРРП на підставі договорів управління. Частиною другою статті 1029 ЦКУ встановлено, що договір управління майном може засвідчувати виникнення в управителя права довірчої власності на отримане в управління майно. При цьому довірча власність на отримане в управління нерухоме майно, об’єкт незавершеного будівництва, майбутній об’єкт нерухомості виникає з моменту її державної реєстрації у ДРРП», - пишут в Нотариальной палате Украины.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси