Мін’юст роз’яснив нюанси посвідчення договорів управління майном

15:19, 22 лютого 2023
Мін’юстом надано роз’яснення щодо застосування положень законодавства при вчиненні нотаріальних дій з посвідчення договорів управління майном.
Мін’юст роз’яснив нюанси посвідчення договорів управління майном
Зображення від katemangostar на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерством юстиції України надано роз’яснення щодо застосування положень законодавства при вчиненні нотаріальних дій з посвідчення договорів управління майном.

«У листі зазначено, що право управління нерухомим майном (активами) за договорами управління, укладеними між АРМА та управителями, не належить до речових прав, які підлягають державній реєстрації, тому таке право не підлягає реєстрації у ДРРП.

При цьому момент виникнення в управителя права управління нерухомим майном (активами) визначається відповідним договором, укладеним між АРМА та управителем, та не пов’язується з державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно.

Водночас законодавець визначив правовідносини, які передбачають проведення державної реєстрації речового права у ДРРП на підставі договорів управління. Частиною другою статті 1029 ЦКУ встановлено, що договір управління майном може засвідчувати виникнення в управителя права довірчої власності на отримане в управління майно. При цьому довірча власність на отримане в управління нерухоме майно, об’єкт незавершеного будівництва, майбутній об’єкт нерухомості виникає з моменту її державної реєстрації у ДРРП», - пишуть у Нотаріальній палаті України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду