«Відібрала» в орендаря сільгоспугіддя вартістю майже 3 мільйони гривень:на Житомирщині судитимуть державну реєстраторку

23:50, 17 квітня 2024
Встановлено, що посадовиця за допомогою свого індивідуального ключа внесла до електронної бази даних Держреєстру речових прав неправдиві відомості.
«Відібрала» в орендаря сільгоспугіддя вартістю майже 3 мільйони гривень:на Житомирщині судитимуть державну реєстраторку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Житомирщині судитимуть державну реєстраторку, яка «відібрала» в орендаря сільгоспугіддя вартістю майже 3 млн грн. Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

«Прокурор Коростишівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно держреєстраторки за фактом несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованих системах, вчиненою особою, яка має доступ до неї, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 362 КК України)», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у серпні 2022 року значний масив землі вартістю майже 3 млн грн, що в Житомирському районі, які орендувало сільгосппідприємство, протиправно перейшло у користування іншому товариству. Це відбулося без відома власників земельних ділянок та самого орендаря сільгоспугідь, який тривалий час вирощував зернові.

Розслідуванням встановлено, що до земельної оборудки причетна начальниця відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень однієї із сільських рад.

Посадовиця за допомогою свого індивідуального ключа внесла до електронної бази даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно неправдиві відомості.

Унаслідок несанкціонованого втручання обвинувачена «віддала» у користування іншому приватному товариству 72 земельні ділянки загальною площею понад 200 га.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду