Яка відповідальність чекає на водія за користування фальшивим водійським

22:36, 30 квітня 2024
Водіїв же, які використовують завідомо підроблені документи, також чекає покарання.
Яка відповідальність чекає на водія за користування фальшивим водійським
Джерело фото: Уніан
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Не дивлячись на те, що підроблені посвідчення водія зовні схожі на оригінали, їх все ж немає у державних реєстрах і вони не відображаються у застосунку Дія чи в Кабінеті водія. На цьому наголосили у Міністерстві внутрішніх справ.

Як зазначають у МВС, зловмисники створюють сайти, де пропонують свої послуги з продажу фальшивих посвідчень водія. Або ж — фішингові ресурси. У такий спосіб вони отримують доступ до електронних гаманців громадян і надалі привласнюють гроші людей.

За підробку документів передбачені штрафи або ж пробаційний нагляд, обмеження чи навіть позбавлення волі. Це визначає санкція статті 358 Кримінального кодексу України.

Водіїв же, які використовують завідомо підроблені документи, чекає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів або пробаційний нагляд на строк до 2 років, або обмеження волі на той самий строк.

Єдиний законний спосіб отримати чинне посвідчення водія — самостійно пройти процедуру отримання послуги в сервісному центрі МВС.

Державний сервіс завжди має домен «gov.ua». Перевірити свій документ можна на сайті Головного Сервісного центру МВС.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що чоловік замовив посвідчення водія і не розумів, чому його немає у Дії, допоки не звернувся до сервісного центру МВС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва