Центр протидії дезінформації офіційно почав співпрацювати з TikTok для боротьби із російською пропагандою

16:02, 15 квітня 2024
Центр протидії дезінформації з TikTok блокуватимуть доступ до пропагандистських каналів в Україні.
Центр протидії дезінформації офіційно почав співпрацювати з TikTok для боротьби із російською пропагандою
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Центр протидії дезінформації розпочав офіційну співпрацю з адміністрацією соцмережі TikTok, щоб протистояти поширенню російської пропаганди на платформі. Про це повідомляє ЦПД.

У ЦПД зазначили, що вже проводять низку заходів, аби заблокувати на території України ті канали, які поширюють пропаганду країни терористки.

«Якщо вам відомі ТіkTok-канали, які ведуть підривну діяльність проти України і ви хочете долучитись до очищення українського інформаційного простору від російського сміття, надсилайте посилання на ворожі ресурси на електронну адресу [email protected]», – додали в Центрі.

Раніше голова громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова Дмитро Комаров заявив, що варто припинити розмови про обмеження Telegram і TikTok в Україні. 

Нагадаємо, що під час обговорення законопроекту 11115, який може врегулювати Telegram і контент, що публікується в цій мережі, ініціатори висувають ідею зробити це за принципом Facebook. В свою чергу, як раніше писала «Судово-юридична газета», нерідко українські користувачі Facebook стикаються з тим, що їхні пости розцінюють як недостовірний контент. Перевіркою контенту саме для України займаються зокрема громадські організації, які працюють в Україні – StopFake та VoxCheck. 

Разом з тим, питання регулювання соцмереж в Україні безпосередньо залежить від того, яку позицію з цього приводу будуть займати міжнародні партнери України, зокрема ЄС та США.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду