Офіс Генерального прокурора підтвердив вирок для псевдомера Бердянська

20:05, 20 березня 2023
Його засудили до 15 років позбавлення волі.
Офіс Генерального прокурора підтвердив вирок для псевдомера Бердянська
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Запоріжжі засудили місцевого політичного діяча, який перейшов на сторону росіян. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, що представник забороненої в Україні політичної партії «Союз лівих сил» допомагав ворогові проводити підривну діяльність проти України.

Зі слідчих матеріалів відомо, що засуджений публічно проголосив себе «виконувачем обов’язків мера Бердянська», про що повідомив жителям міста через відеозвернення. Згодом чоловік видав наказ про створення органу виконавчої влади так званої «мерії міста Бердянска».

«Псевдомер забезпечує діяльність окупаційної адміністрації держави-агресора на території Бердянська, здійснює пропаганду та створює серед місцевого населення позитивний образ «руського миру»», йдеться у повідомленні.

Зловмисника визнали винним у держзраді та колабораціонізмі. Йому призначили 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади в органах влади та установах незалежно від форми власності строком на 10 років та з конфіскацією всього належного майна.

Раніше про вирок для самопроголошеного «мера» Бердянська Олександра Сауленка повідомляв голова Мелітополя. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір