Збував підроблені купюри у магазинах: у Луцьку викрили фальшивомонетника

18:30, 20 березня 2023
Зловмисник зазвичай купував недорогий товар і платив за нього фальшивою купюрою у 1000 грн.
Збував підроблені купюри у магазинах: у Луцьку викрили фальшивомонетника
Джерело фото: esbu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Луцьку судитимуть чоловіка, який розраховувався у торгівельних закладах міста фальшивими грошима. Про це повідомляє БЕБ.

Слідство встановило, що громадянин України придбав підроблену національну валюту України у місті Дніпро у лютому 2023 року. Потім зловмисник прибув до Луцька, де почав збувати фальшиві гроші у різних місцевих магазинах, у такий спосіб конвертуючи підроблені кошти у справжні гривні.

Зазначається, що чоловік зазвичай купував недорогий товар, за який платив фальшивою купюрою в 1000 гривень.

«Виявлені банкноти номіналом 1000 грн мали однакові серії і номери та не відповідали встановленому зразку аналогічної банкноти Національного банку України.

Купюри були надруковані з використанням кольорового знакодрукуючого пристрою зі струменевим способом друку та мали підроблені спеціальні елементи захисту», – йдеться у повідомленні.

Фальшивомонетнику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів).

Кримінальне провадження направлено до суду з обвинувальним актом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір