Народному депутату Олегу Волошину повідомлено про підозру у держзраді

11:38, 10 лютого 2023
Упродовж останніх років нардеп, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, а також у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні розповсюджував пропагандистські наративи рф та вів підривну діяльність проти України.
Народному депутату Олегу Волошину повідомлено про підозру у держзраді
Фото: pravda.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Генеральний прокурор України повідомив про підозру у державній зраді народному депутату України від забороненої партії ОПЗЖ Олегу Волошину. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

«Працівники ДБР за оперативного супроводу СБУ та процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора встановили, що упродовж останніх років народний депутат України, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, а також у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні розповсюджував пропагандистські наративи рф та вів підривну діяльність проти України.

Його слова спотворювали дійсний стан справ у військово-політичному житті країни, у чутливих для людей соціальних питаннях тощо.

На думку експертів, всі його виступи у сукупності та за загальним змістом є однією з форм підривної діяльності. Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей військово-політичного керівництва російської федерації відносно Української держави.

Цим він шкодив суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України», — йдеться у повідомленні.

Народному депутату повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Крім того, депутату повідомлено про підозру у нанесені умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України) за побиття ветерана АТО влітку 2020 року.

Тривають слідчі дії, зокрема проводяться 7 обшуків за місцями проживання осіб, пов’язаних з депутатом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд