На Одещині росіянин-переправник ухилянтів напав на прикордонника

16:22, 10 травня 2024
Росіянин завдав прикордоннику тілесних ушкоджень та намагався заволодіти пристроєм для відстрілу гумових куль.
На Одещині росіянин-переправник ухилянтів напав на прикордонника
Фото: dpsu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Одещині організатор незаконного переправлення осіб через кордон завдав тілесних ушкоджень прикордоннику. Про це повідомило Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Зазначається, що в ніч на 9 травня прикордонники затримали двох осіб на державному кордоні, поблизу села Євгенівка Бородінської громади Болградського району. Громадянин російської федерації, який має посвідку на постійне проживання в Україні та мешкає у цьому селі, сприяв у незаконному перетині державного кордону жителем Києва.

«Зрозумівши, що його намір викрито, 48-річний росіянин здійснив напад на прикордонника, завдав йому тілесних ушкоджень та намагався заволодіти пристроєм для відстрілу гумових куль», - заявили у Держприкордонслужбі.

Там ще наголошують, що на неодноразові вимоги про припинення правопорушення іноземець не реагував, для забезпечення особистої безпеки військовослужбовця прикордонному наряду довелось застосувати заходи фізичного впливу.

За злісну непокору стосовно нападника складено протокол про адміністративне правопорушення. Окрім цього, до Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Стосовно 38-річного громадянина України складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду