Автор «списку бажань» - колишня в.о. голови податкової Києва вимагає у суді поновлення на посаді

09:57, 29 березня 2023
Оксана Датій подала позов, в якому вимагає поновлення на посаді та сплати вимушеного прогулу за час відсутності на посаді.
Автор «списку бажань» - колишня в.о. голови податкової Києва вимагає у суді поновлення на посаді
Фото: ukranews.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Колишня виконуюча обов’язки голови головного управління Державної податкової служби у місті Києва Оксана Датій вимагає у Київському окружному адміністративному суді поновлення на посаді та сплати вимушеного прогулу. Про це йдеться в ухвалі Київського окружного адміністративного суду.

У позові Датій просить визнати протиправним та скасувати наказ про її звільнення, а також наказ про голошення наказу про її звільнення.

Крім цього звільнена в.о. голови столичної податкової вимагає виплатити її середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Суд залишив позовну заяву без розгляду, оскільки вона не відповідає вимогам законодавства та надав Датій час на виправлення недоліків.

«як вбачається з прохальної частини позовної заяви, позивач, зокрема, просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Державної податкової служби України від 09.02.2023 №128-о про оголошення наказу ДПС України від 06.02.2023 №111-о «Про звільнення(Датій)»… Проте, суд зазначає, що наказ від 09.02.2023 №128-о про оголошення наказу ДПС України від 06.02.2023 №111-о «Про звільнення(Датій)» прийнятий Головним управлінням ДПС у м. Києві, а не Державною податковою службою України», - зазначається в ухвалі.

Також наголошується, що Датій вимагає стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу звернуті до Головного управлінням ДПС у м. Києві. Проте, Головне управлінням ДПС у м. Києві не вказане позивачем в якості відповідача по справі.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» ДБР розпочало кримінальне провадження стосовно можливого незаконного збагачення Оксани Датій. 1 лютого ДБР під час обшуку у Оксани Датій виявило список бажань. Списки бажань були до 2018 та 2021 Нового року.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду