Керівництво парламенту зареєструвало проєкт постанови про організацію роботи ВР під час дев’ятої сесії: як працюватимуть депутати

09:54, 1 лютого 2023
Передбачається, що до кінця дев’ятої сесії або до завершення воєнного стану Верховна Рада працюватиме у режимі одного засідання.
Керівництво парламенту зареєструвало проєкт постанови про організацію роботи ВР під час дев’ятої сесії: як працюватимуть депутати
Джерело фото: facebook.com/verkhovna.rada.ukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Керівництво  парламенту зареєструвало проєкт постанови №8405 про деякі питання організації роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання під час проведення дев'ятої сесії в умовах дії воєнного стану, якою пропонується депутатам до кінця літа працювати в режимі одного пленарного засідання. 

Проєктом постанови пропонується встановити, що: Верховна Рада під час проведення дев'ятої сесії працює у режимі одного пленарного засідання, що триває до дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, але не пізніше ніж до початку наступної чергової сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Голова парламенту чи його заступники оголошують перерву у триваючому пленарному засіданні Верховної Ради України, визначають час і місце його продовження, а також, за потреби,  спосіб голосування народних депутатів України на ньому з питання, що розглядається(таємне голосування, голосування руками та ін)

Засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України дев’ятого скликання скликаються Головою Верховної Ради України (Першим заступником чи заступником Голови Верховної Ради України, який виконує обов’язки Голови Верховної Ради України) за потреби, а також на вимогу трьох депутатських фракцій (депутатських груп).

Також відповідно до проєкту постанови, засідання комітетів проводяться невідкладно, зокрема і в перерві пленарного засідання.

Керівництво парламенту також нагадує, що десята сесія ВР розпочнеться 5 вересня 2023 року.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано зміни до бюджету, які передбачають серед іншого, що кошти Фонду ліквідації наслідків агресії РФ передаються міністерству розвитку громад територій та інфраструктури.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси