У «Слузі народу» хочуть передати Фонд ліквідації наслідків агресії РФ міністерству Кубракова

07:46, 1 лютого 2023
Пропонується передати гроші Фонду ліквідації наслідків агресії РФ до міністерства відновлення та інфраструктури, а також виділити кошти на реконструкцію окремих лікарень та закупівлю безпілотників.
У «Слузі народу» хочуть передати Фонд ліквідації наслідків агресії РФ міністерству Кубракова
Джерело фото: Facebook / Олександр Кубраков
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» та перший віце-спікер Олександр Корнієнко зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №8399 про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», яким, серед іншого пропонується передати кошти фонду ліквідації наслідків агресії РФ з міністерства фінансів до міністерства відновлення та інфраструктури, яке очолює Олександр Кубраков.

Законопроєктом пропонується передбачити передачу бюджетної програми «Фонд ліквідації наслідків збройної агресії» від Міністерства фінансів України до Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Планується, що у Фонді буде акумульовано понад 52 мільярди гривень. Також передбачається збільшення видатків державного кошторису. Зокрема планується виділити 1,35 млрд грн на реконструкцію та/або модернізацію 3 лікарень (Охматдит, університетська клініка у Києві і реабілітаційний центр у Львові) за рахунок кредиту від Уряду Австрії.

Крім цього урядовці хочуть додати 1,28 мільярдів гривень на гранти для бізнесу (за рахунок повернення до державного бюджету коштів від Фонду безробіття) та  1 мільярд гривень на облаштування пунктів пропуску (за рахунок кредиту, який надав Уряд Польщі).

 Проєктом також передбачено виділення 285 мільйонів гривень на закупівлю безпілотників для моніторингу державного кордону.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у парламенті зареєстрували законопроєкт, яким, серед іншого пропонується зупинити на 2023 рік норму про підвищення у 6 разів зарплат членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси