Депутати в понад 6 разів підвищили зарплати голові та членам Нацради з питань телебачення та радіомовлення

13:36, 15 грудня 2022
Ухвалений парламентом закон «Про медіа» передбачає підвищення зарплати голови та членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення в понад 6 разів.
Депутати в понад 6 разів підвищили зарплати голові та членам Нацради з питань телебачення та радіомовлення
Зображення від freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №2693-д «Про медіа», який зокрема передбачає суттєве підвищення зарплат голові та членам Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Згідно з проєктом, посадовий оклад члена Національної ради встановлюється в розмірі 75 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня календарного року. Посадовий оклад голови Національної ради встановлюється пропорційно до посадового окладу члена Національної ради з коефіцієнтом 1,3.

Посадовий оклад першого заступника голови, заступника голови та відповідального секретаря Національної ради встановлюється пропорційно до посадового окладу члена Національної ради з коефіцієнтом 1,2.

Для порівняння в редакції першого читання законопроєкту посадовий оклад члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення було визначено у розмірі 33 прожиткових мінімумів, а голови Нацради – 40 прожиткових мінімумів.

Таким чином, зарплатня керівництва та членів медійного регулятора додатково зросте в понад 2 рази. До слова в редакції першого читання оклади керівництва та членів Нацради підросли в 3 рази у порівнянні з попереднім періодом.

Як зазначила у коментарі «Судово-юридичній газеті», народний депутат з фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко: «наші партнери з Євросоюзу вважають високі зарплати важливим чинником незалежності регулятора(Нацради з питань телебачення та радіомовлення)».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», ухвалений парламентарями закон «про медіа», серед іншого передбачає тимчасову заборону на розповсюдження сайтів за рішенням Нацради з питань телебачення та радіомовлення та можливість судового розгляду справ проти медіа протягом двох днів. 

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Telegram канал Sud.ua
Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду