Рада оновила закон, який передбачає аренду майна держпідприємств через електронні аукціони

07:18, 3 грудня 2022
Законом встановлюється механізм відчуження або передачі в оренду (найм) майна державних акціонерних товариств, 100% акцій у статутному капіталі яких перебуває у державній власності, на конкурентних засадах через ЕТС (електронну торгову систему) шляхом проведення електронних аукціонів.
Рада оновила закон, який передбачає аренду майна держпідприємств через електронні аукціони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада підтримала пропозиції Президента України Володимира Зеленського до законопроєкту №6101 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності суб’єктів державного сектору економіки", який передбачає аренду майна державних підприємств лише через електронні аукціони та унеможливлює витребування майна у добросовісного набувача, якщо воно було продане за результатами аукціонів. За відповідне рішення проголосував 271 народний депутат.

Відновідно до закону визначено, що майно не може бути витребоване від добросовісного набувача, якщо воно було продане такому набувачеві на електронному аукціоні у порядку, встановленому для приватизації державного та комунального майна. Пропозицію Глави держави попередньо підтримав профільний комітет з питань економічного розвитку та рекомендував парламентарям схвалити закон у новій редакції.

Крім цього згідно з документом, аренда майна державних підприємств буде здійснюватися через електронні ауціони.

«Здійснюючи управління об'єктами державної власності, Кабінет Міністрів України  визначає порядок відчуження або передачі в оренду (найм) майна державних акціонерних товариств, 100% акцій у статутному капіталі яких перебуває у державній власності, на конкурентних засадах через електронну торгову систему», - зазначається у документі.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Фонді державного майна України розповіли, як формуються стартові ціни на аукціонах.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду