У Верховному Суді досі не вистачає генераторів для роботи в умовах енергокризи

07:59, 15 листопада 2022
Навіть у касаційній інстанції є проблеми з матеріальним забезпеченням.
У Верховному Суді досі не вистачає генераторів для роботи в умовах енергокризи
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховному Суді в цілому та в його касаційних судах? зокрема, також фіксуються серйозні проблеми з матеріальним забезпеченням.

Так, хоча з жовтня 2022 року Київ кожен день стикається з перебоями в електропостачанні, Верховний Суд досі не забезпечений необхідною кількістю генераторів для безперервної роботи в умовах енергокризи.

Як повідомили «Судово-юридичній газеті» у Верховному Суді, генераторів, що можуть забезпечити безперервну роботу Суду та загалом енергоживлення адміністративної будівлі Суду (Кловського палацу), приміщень Касаційного адміністративного суду, Касаційного господарського суду, Касаційного кримінального суду та Касаційного цивільного суду на період вимкнення електроенергії, зокрема аварійного, немає.

Разом з тим, Касаційний господарський суд все ж має у своєму розпорядженні два генератори. Втім, один з них використовується суто для забезпечення збереження баз даних на серверах і безперервної роботи серверного обладнання та автоматичної телефонної станції (АТС), а інший генератор використовується для інших потреб із забезпечення лише мінімального енергоживлення.

Щодо наявності в Верховному Суді терміналів супутникового зв’язку Starlink, то в Суді повідомили, що зазначена інформація належить до службовою інформації та має гриф «Для службового користування».

Втім, за даними «Судово-юридичної газети», певну кількість терміналів Starlink Верховний Суд у своєму розпорядженні все ж має.

Нагадаємо, що раніше Київський апеляційний суд, Шостий апеляційний адміністративний суд та Північний апеляційний господарський суд повідомили «Судово-юридичній газеті» про відсутність в зазначених судах генераторів та терміналів Starlink.

Також про відсутність генераторів та терміналів Starlink, а також про пов’язані з цим проблеми зі здійсненням судочинства «Судово-юридичній газеті» розповіли у районних судах Києва.  

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Гулько
    Борис Гулько
    голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду
  • Наталія Таран
    Наталія Таран
    суддя Деснянського районного суду міста Києва
  • Олександр Боровицький
    Олександр Боровицький
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Капустинський
    Михайло Капустинський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Інна Алєєва
    Інна Алєєва
    суддя Господарського суду міста Києва