Посвідчували документи від імені приватного нотаріуса, що в цей час був за кордоном: у Києві повідомлено про підозру трьом його помічникам

11:01, 29 квітня 2024
Нотаріус надав помічникам вказівки проводити нотаріальні дії від його імені з використанням його бланків, печатки, цифрового підпису без нього.
Посвідчували документи від імені приватного нотаріуса, що в цей час був за кордоном: у Києві повідомлено про підозру трьом його помічникам
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Повідомлено про підозру трьом помічникам приватного нотаріуса, які освідчували документи від його імені, що в цей час був за кордоном. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито нотаріуса та трьох його помічників, які з його дозволу за допомогою цифрового підпису нотаріуса заходили до нотаріальних реєстрів Міністерства юстиції України та замість нього посвідчували документи», — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу з вересня 2022 року по січень 2024 року систематично виїжджав з України в напрямку Польщі та перебував за кордоном по декілька місяців.

В той же час нотаріус не бажав зупиняти свою діяльність, тож надав помічникам вказівки проводити нотаріальні дії від його імені з використанням його бланків, печатки, цифрового підпису без нього.

Загалом за період відсутності нотаріуса в Україні від його імені видано понад 2000 довіреностей, посвідчено чисельну кількість договорів, заповітів тощо.

Наразі трьом помічникам повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого втручанням в роботу державних реєстрів, вчинених повторно та підробленні офіційних документів, які посвідчуються нотаріусом (ч. 5 ст. 361, ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 361, ч. 3 ст. 358 КК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Місцезнаходження нотаріуса встановлюється.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Обідіна
    Олена Обідіна
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Світлана Гушилик
    Світлана Гушилик
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Олександр Журибеда
    Олександр Журибеда
    заступник голови Святошинського районного суду міста Києва