Раді пропонують звільняти працівників атомних станцій, Нафтогазу, НСТУ та інший стратегічних підприємств за підтримку країни-агресора

15:31, 5 вересня 2022
Пропонується звільняти з ініціативи роботодавця працівників стратегічних підприємств та об’єктів критичної інфраструктури в разі вчинення дій, спрямованих на підтримку держави-окупанта. Що мається на увазі під вчиненням таких дій, не уточнюється.
Раді пропонують звільняти працівників атомних станцій, Нафтогазу, НСТУ та інший стратегічних підприємств за підтримку країни-агресора
Фото: ВРУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №7731 про внесення змін до статті 41 Кодексу законів про працю України щодо встановлення додаткової підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця, яким пропонується передбачити звільнення працівника атомних станцій, електростанцій, водоканалів, НАК «Нафтогаз України та стратегічних підприємств в разі вчинення дій, спрямованих на підтримку держави-окупанта.

Проєктом пропонується доповнити статтю 41 Кодексу законів про працю новим пунктом такого змісту: «Трудовий договір може бути розірваний з ініціативи роботодавця в разі вчинення працівником, який працює на об'єктах державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та/або об’єктах критичної інфраструктури, проступку, несумісного з продовженням даної роботи, пов’язаного з його підтримкою держави-агресора».

При цьому автори не пояснюють, що мається на увазі під підтримкою дій держави-окупанта, що залишає широке поле для трактувань.

Як зазначається у пояснювальній записці, в перший день широкомасштабного вторгнення російські війська захопили ЧАЕС. «За інформацією українських ЗМІ такий «успіх» росії в Чорнобилі не був випадковістю, а частиною тривалої операції кремля щодо впровадження в українську державу секретних агентів», - додають автори та зауважують, що впровадження норми про звільнення за ініціативою роботодавця працівників, зокрема АЕС, є особливо важливим зараз.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» з посиланням на МВС, за фактами колаборації з ворогом розслідують понад 1 тисячу справ.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду