Продовжити строк дії закордонного паспорта чи оформити новий – у Kонсульстві України розказали, на що звернути увагу

12:07, 27 березня 2023
На які нюанси треба звернути увагу.
Продовжити строк дії закордонного паспорта чи оформити новий – у Kонсульстві України розказали, на що звернути увагу
Зображення від freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Що краще, продовжити строк дії закордонного паспорта чи оформити новий. У Kонсульстві України розказали, на що звернути увагу.

Так, там зазначають, що закордонний паспорт оформляється дитині на 4 роки, а дорослій людині на 10 років. Продовження строку дії паспорта здійснюється безкоштовно у день звернення на 4 та 5 років відповідно.

По переліку документів та вимог -  все більш менш ідентично (за винятком фотокартки, яку просить Консульство) та необхідністю надати документ про проживання.

Продовження паспортів – здійснюють лише посольства та консульські установи, якщо до закінчення строку дії паспорта залишилося менше 22-х місяців, зазначили у Kонсульстві України в Гданську.

«Оформлення паспортів здійснюють у Польщі підрозділи ДП “Документ” та посольство і консульські установи, за який період часу подавати - вирішувати Вам, тут обмежень немає (у межах здорової логіки, звісно).

Тощо, усе так однозначно?

З однієї сторони так, з продовженим паспортом можна проживати та повернутися з Польщі до України. Однак, далі є нюанси, які треба пам'ятати.

У світі існує ІКАО - Міжнародна організація цивільної авіації, яка встановлює мінімальні вимоги до безпеки паспортних документів. Цими вимогами керуються, зокрема, міжнародні перевізники та й безліч інших установ та інституцій, країн. А от вимоги ІКАО однозначні: продовжені паспорти менш безпечні, а їх використання не рекомендується, тож, досить часто, їх не беруть або дуууже неохоче беруть до уваги при подорожах, особливо літаками.

Інша важлива деталь - це часові рамки для продовження строку дії паспорта. Досить часто інші країни ставлять свої вимоги строку дії паспорта на момент в’їзду (як правило, від 1 до 6 місяців), тому якщо, наприклад у вас 3 місяця до кінця строку дії, то ви не зможете його ні продовжити, ні подорожувати з ним, а от оформити новий і з ним поїхати - так», - розповіли у Kонсульстві України в Гданську.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд