Укренерго просить українців не долучатися до акції «Година Землі» — чому

19:54, 25 березня 2023
Масове вимкнення світла не допомагає економити електроенергію, а навпаки шкодить енергосистемі.
Укренерго просить українців не долучатися до акції «Година Землі» — чому
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Укренерго закликають не долучитись до екоініціативи «Година Землі», оскільки масове вимкнення світла не допомагає економити електроенергію, а навпаки шкодить енергосистемі. Про це повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго».

«Друзі, будь ласка, не ведіться на заклики долучитися до «Години Землі» і в певний час масово вимкнути світло – це не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, зате може дуже нашкодити енергосистемі», – закликають у відомстві.

В компанії пояснюють, що кількість виробленої електроенергії в кожен момент часу має відповідати кількості спожитої - це закон фізики. Одночасне вимкнення світла - це короткочасне зниження споживання.

Якщо цю акцію підтримає багато людей,  особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації - іншими словами, відключати працюючі енергоблоки.

«Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів рф. Різке виключення, а потім включення  - коли «Година Землі» завершиться - це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми», – додають в компанії.

Додається, що найкращою допомогою кожного є щоденне ощадливе використання електроенергії у пікові ранкові та вечірні години.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду