У США виступають за «гібридний трибунал», який для Києва є неприйнятним

18:28, 28 березня 2023
Держдеп США вважає, що розслідування злочину агресії рф має відбуватися в рамках судової системи України.
У США виступають за  «гібридний трибунал», який для Києва є неприйнятним
Джерело фото: ukrainian.voanews.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У США виступають за «гібридний трибунал» для розслідування злочину агресії рф, який Україна вважає неприйнятним. Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на заяву посла з питань глобального кримінального правосуддя Держдепу США Бет Ван Скаак під час виступу на конференції в Католицькому університеті Америки у Вашингтоні.

За словами Скаак, у результаті аналізів і зважувань США дійшли висновку, що «найбільш ефективний спосіб забезпечення відповідальності за злочини агресії передбачає створення інтернаціоналізованого суду в рамках судової системи України».

Передбачається, що такий суд залучить міжнародний персонал, зокрема суддів, прокурорів, слідчих, адвокатів тощо, а також він може бути розміщений у Європі.

Представниця Держдепу висловила думку, що такий суд «зміцнить європейську орієнтацію України, міжнародну легітимність такої інституції» та «демонструватиме лідерство України в забезпеченні відповідальності за злочин агресії повністю в межах національної юридичної системи».

Зазначається, що гібридний суд не потребуватиме резолюції Генеральної Асамблеї ООН про створення нової незалежної міжнародної інституції.

У свою чергу Україна виступає за Міжнародний спецтрибунал з іноземними суддями, створений ООН. Київ вважає, що саме міжнародний трибунал допоможе притягнути до відповідальності вище керівництво рф, а «гібридний трибунал» не дає гарантій покарання російських злочинців при владі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду