НАПК нашло необоснованные активы и недостоверную информацию у чиновников из Одесщины и Черкасщины

16:22, 22 февраля 2023
Начальник отдела таможенного поста «Одесса — автомобильный» Одесской таможни получил в подарок от матери квартиру в Одессе и два паркоместа за 2,8 млн грн, хотя, как пишут в НАПК, мать чиновника за период с 1998 по 2020 год получила 16 632 грн, а размер пенсии составлял 2 750 грн.
НАПК нашло необоснованные активы и недостоверную информацию у чиновников из Одесщины и Черкасщины
Изображение от freepik
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Национальное агентство по вопросам предотвращения коррупции сообщает, что провело мониторинги образа жизни должностного лица из одесской таможни и местной депутатки из Черкасщины.

Результаты были направлены в уполномоченные органы.

Так, в НАПК пишут:

«Депутатка не задекларувала квартиру та прибутки від продажу нерухомості

Депутатка Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області не вказала у декларації квартиру в Черкасах, яку придбала за 282 тис. грн.

Також не вказала вартість квартири в Києві, яку лише купила, хоча у договорі купівлі-продажу вказана її вартість — 1,8 млн грн. А в доходах не зазначила понад 1 млн грн, який вона отримала від продажу іншої квартири в Києві.

Через те, що недостовірні відомості в декларації депутатки відрізняються від достовірних на суму 3,2 млн грн, Агентство надіслало обгрунтований висновок до Національної поліції України для вирішення питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, організації проведення досудового розслідування, щоби притягнути її до кримінальної відповідальності.

Подарунок від мами-пенсіонерки без заощаджень

Заступник начальника митного поста — начальника відділу митного поста «Одеса — автомобільний» Одеської митниці отримав у подарунок від матері квартиру в Одесі та два паркомісця за 2,8 млн грн.

Водночас, мати чиновника за період з 1998 по 2020 отримала 16 632 грн. Також серед доходів родички – пенсія розмір, якої станом на дату придбання нерухомості складав 2 750 грн на місяць і субсидія на газ.

Тобто реальної можливості накопичити на подарунок сину мати не мала. Це свідчить про те, що квартира необґрунтований актив.

НАЗК направило матеріали щодо посадовця до САП для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання необґрунтованим активів та стягнення їх в дохід держави».

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду