Уполномоченный Рады по правам человека Лубинец разорвал членский билет Европейского института Омбудсмана в знак протеста, видео

14:26, 8 февраля 2023
Лубинец направил срочное письмо членам Европейского института Омбудсмана о выходе из этого объединения.
Уполномоченный Рады по правам человека Лубинец разорвал членский билет Европейского института Омбудсмана в знак протеста, видео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уполномоченный Верховной Рады по правам человека Дмитрий Лубинец заявил, что выходит из состава Европейского института Омбудсмана из-за незаконного вывоза членом организации из Австрии в россию 2 украинских детей, при этом он демонстративно разорвал членский билет организации.

Об этом Лубинец сообщил на своей странице.

«Надіслав терміновий лист членам Європейського інституту Омбудсмана про вихід із цього об’єднання.

Цей крок став наслідком того, що двох українських дітей, які перебували на території Республіки Австрія через російську збройну агресію, "правозахисник Європейського інституту Омбудсмана (ЄІО)" вивіз на територію РФ.

За інформацією ЗМІ, це зробив Доктор Йозеф Зігеле, Генеральний Секретар ЄІО, член Правління ЄІО та Заступник Омбудсмана Тіролю. Владою Австрії розпочате офіційне розслідування щодо дій Й. Зігеле», - написал Лубінець.

Кроме того, Уполномоченный Верховной Рады по правам человека отметил, что в Европейском институте Омбудсмана по его просьбе «не провели внутреннее расследование и не применили соответствующих санкций к г-ну Зигеле, поступок которого противоречит целям учреждения Института и свидетельствует о его предвзятости».

«В Європейському інституті Омбудсмана на моє прохання не провели внутрішнього розслідування та не застосували відповідних санкцій до пана Зігеле, вчинок якого суперечить меті заснування Інституту та свідчить про його упередженість. Президент Інстиуту пан Драган Мілков проігнорував мої запити.

Вважаю, що подібні дії шкодять національним інтересам України, у той час, коли продовжується кривава повномасштабна війна. Наголошую, що повернення кожної депортованої дитини є надскладним процесом, який потребує титанічних зусиль та часу!

Звернувся до колег, які є членами Інституту, розглянути можливість негайного виходу із Європейського інституту Омбудсмана та засудити дії його керівництва.

Водночас висловлюю подяку своїм колегам та друзям, які вийшли з ЄІО, Омбудсману Республіки Латвія пану Юрісу Янсонсу та Омбудсману Республіки Литва Еріці Леонайте за їхню однозначну позицію та швидку реакцію на вищезазначену ситуацію.

Вважаю, що всі члени організації, які є прихильниками демократичних принципів, для яких права людини не є пустими словами, не можуть залишатись осторонь даної ситуації та продовжувати своє членство в ЄІО», - написал Лубінець.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва