Уповноважений Ради з прав людини Лубінець пошматував членський квиток Європейського інституту Омбудсмана на знак протесту, відео

14:26, 8 лютого 2023
Лубінець надіслав терміновий лист членам Європейського інституту Омбудсмана про вихід із цього об’єднання.
Уповноважений Ради з прав людини Лубінець пошматував членський квиток Європейського інституту Омбудсмана на знак протесту, відео
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що виходить зі складу Європейського інституту Омбудсмана через незаконний вивіз членом організації з Австрії до росії 2 українських дітей, при цьому він демонстративно пошматував членський квиток організації.

Про це Лубінець повідомив на своїй сторінці.

«Надіслав терміновий лист членам Європейського інституту Омбудсмана про вихід із цього об’єднання.

Цей крок став наслідком того, що двох українських дітей, які перебували на території Республіки Австрія через російську збройну агресію, "правозахисник Європейського інституту Омбудсмана (ЄІО)" вивіз на територію РФ.

За інформацією ЗМІ, це зробив Доктор Йозеф Зігеле, Генеральний Секретар ЄІО, член Правління ЄІО та Заступник Омбудсмана Тіролю. Владою Австрії розпочате офіційне розслідування щодо дій Й. Зігеле», - написав Лубінець.

Крім того, Уповноважений Верховної Ради з прав людини зазначив, що в Європейському інституті Омбудсмана на його прохання «не провели внутрішнього розслідування та не застосували відповідних санкцій до пана Зігеле, вчинок якого суперечить меті заснування Інституту та свідчить про його упередженість».

«В Європейському інституті Омбудсмана на моє прохання не провели внутрішнього розслідування та не застосували відповідних санкцій до пана Зігеле, вчинок якого суперечить меті заснування Інституту та свідчить про його упередженість. Президент Інстиуту пан Драган Мілков проігнорував мої запити.

Вважаю, що подібні дії шкодять національним інтересам України, у той час, коли продовжується кривава повномасштабна війна. Наголошую, що повернення кожної депортованої дитини є надскладним процесом, який потребує титанічних зусиль та часу!

Звернувся до колег, які є членами Інституту, розглянути можливість негайного виходу із Європейського інституту Омбудсмана та засудити дії його керівництва.

Водночас висловлюю подяку своїм колегам та друзям, які вийшли з ЄІО, Омбудсману Республіки Латвія пану Юрісу Янсонсу та Омбудсману Республіки Литва Еріці Леонайте за їхню однозначну позицію та швидку реакцію на вищезазначену ситуацію.

Вважаю, що всі члени організації, які є прихильниками демократичних принципів, для яких права людини не є пустими словами, не можуть залишатись осторонь даної ситуації та продовжувати своє членство в ЄІО», - написав Лубінець.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки