Суд допоміг стягнути кошти, які підприємство не виплатило працівникам при звільненні

17:35, 3 декабря 2019
Позивачі поскаржились на те, що у зв’язку зі скороченням штату їм не виплатили заробітну плату.
Суд допоміг стягнути кошти, які підприємство не виплатило працівникам при звільненні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області розглянув позов працівників Комунального житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства-1 міста Ізюма про стягнення грошових коштів, не виплачених при звільненні. Про це повідомляє прес-служба суду.

Обґрунтовуючи позовні заяви, позивачі посилались на те, що під час перебування у трудових відносинах з КЖРЕП-1 їм була нарахована, але не виплачена заробітна плата, та у зв’язку зі скороченням штату відповідних розрахунків та виплат не здійснено.

Відповідачем було подано до суду відзив на позовну заяву, яким відповідач частково визнав позовні вимоги, оскільки частину заборгованості було виплачено позивачам після їх звернення до суду.

2 грудня 2019 року Ізюмським міськрайонним судом Харківської області розглянуто чотири заяви про стягнення грошових коштів, не виплачених при звільненні.

Вивчивши матеріали справи, дослідивши письмові докази, з`ясувавши обставини справи, суд частково задовольнив позовні вимоги колишніх працівників Комунального житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства-1 міста Ізюма. Судом ухвалено стягнути з відповідача залишок невиплаченої заборгованості із заробітної плати, а також компенсацію втрати частини заробітної плати у зв`язку з порушенням строків її виплати.

Зі змісту статті 233 КЗпП України відомо, що працівник може звернутися із заявою про вирішення трудового спору безпосередньо до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду в тримісячний строк з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у справах про звільнення — в місячний строк з дня вручення копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки.

У разі порушення законодавства про оплату праці працівник має право звернутися до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати без обмеження будь-яким строком.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, у яких випадках банк не повинен повертати викрадені з рахунку кошти.

Також ми повідомляли, чи може роботодавець самостійно обирати банк для виплати зарплати.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді