Велика Палата ВС ухвалила рішення у справі проти директора ТОВ

15:23, 27 ноября 2019
Директор ТОВ відмовився від спецдозволу на геологічне вивчення надр на користь іншого ТОВ.
Велика Палата ВС ухвалила рішення у справі проти директора ТОВ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Велика Палата Верховного Суду розглянула справу №910/20261/16 за позовом ТОВ про стягнення 4 344 960,64 грн з колишнього директора цього товариства. Відповідач, діючи від імені товариства, відмовився від спеціального дозволу на геологічне вивчення надр і погодив передачу цього дозволу іншому товариству, а саме ТОВ_2, директором і кінцевим бенефіціарним власником якого є відповідач, передає офіційний сайт ВС.

Відмові від дозволу передувало виключення учасника із часткою 60% (ТОВ_3) із товариства і внесення змін до статуту ТОВ, якими були виключені обмеження, встановлені для директора.

Після скасування цих рішень у судовому порядку в листопаді 2016 року ТОВ звернулося з позовом до колишнього директора про відшкодування збитків. Суди розглядали цю справу неодноразово. Спочатку суди першої та другої інстанцій відмовили товариству в задоволенні позову, але постановою Верховного Суду від 13 березня 2018 року справу було направлено на новий розгляд.

Господарський суд міста Києва рішенням від 15 листопада 2018 року, залишеним без змін постановою Північного апеляційного господарського суду від 3 квітня 2019 року, частково задовольнив позов, стягнувши з відповідача 1 509 600 грн збитків (вартість дозволу, придбаного на аукціоні одним із учасників ТОВ і переоформленого на позивача з дозволу цього учасника).

26 листопада, розглянувши касаційну скаргу відповідача, Велика Палата Верховного Суду залишила її без задоволення, а рішення судів попередніх інстанцій — без змін.

Відеозапис судового засідання:

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВП ВС визначилася з юрисдикцією оскарження дій державного виконавця.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді