Справа щодо землі аеропорту в Мукачеві: правова позиція ВП ВС

13:36, 22 октября 2019
Велика Палата ВС роз’яснила окремі нюанси.
Справа щодо землі аеропорту в Мукачеві: правова позиція ВП ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

10 грудня 2018 року колегія суддів Восьмого ААС переглянула в апеляційному порядку адміністративну справу про визнання протиправними дій державного реєстратора щодо здійснення державної реєстрації права власності та скасування реєстрації права власності Мукачівської міської ради щодо земельної ділянки площею 227, 9123 га, що знаходиться в межах с. Павшино на вул. Аеропортна, 2, Мукачівського району, Закарпатської області, та прийняла рішення про закриття провадження у справі, передає прес-служба 8ААС.

Позивачу — Мукачівській місцевій прокуратурі Закарпатської області в інтересах держави в особі Павшинської сільської ради — було роз`яснено, що цей спір підлягає розгляду в порядку господарського судочинства.

18 вересня 2019 року Велика Палата Верховного Суду підтвердила законність та правомірність прийнятого апеляційним судом рішення. Із посиланням на судову практику Верховного Суду, зокрема, позицію, висловлену у спорі з аналогічними правовідносинами та суб`єктним складом у постанові від 2 жовтня 2018 року у справі №911/488/18, Велика Палата Верховного Суду визнала, що апеляційний суд дійшов правильного висновку про необхідність закриття провадження у справі, оскільки спір у цій справі підлягає розгляду в порядку господарського судочинства.

«Справи у спорах між органами місцевого самоврядування, що виникають з правовідносин, у яких органи місцевого самоврядування є учасниками цивільних відносин та реалізують повноваження власника майна, не мають ознак публічно-правового спору та належать до юрисдикції господарських судів», — наголошено у постанові Великої Палати Верховного Суду від 18 вересня 2019 року у справі №807/950/17.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВП ВС розмежувала юрисдикцію спорів з оскарження дій виконавчої служби.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області