Секретар ВП ВС Всеволод Князєв обговорив стан реалізації судової реформи з представниками Конгресу США

16:22, 10 сентября 2021
Секретар Великої Палати ВС подякував США за всебічну підтримку міжнародних проектів, ініційованих та фінансованих США, що діють в Україні.
Секретар ВП ВС Всеволод Князєв обговорив стан реалізації судової реформи з представниками Конгресу США
Джерело фото: Верховний Суд
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд повідомляє, що Секретар Великої Палати Верховного Суду Всеволод Князєв зустрівся з колишніми членами Конгресу Сполучених Штатів Америки Джимом Слеттері, Джо Вільямсом і Майклом Жовнером та обговорив актуальний стан реалізації судової реформи в Україні.

Секретар Великої Палати ВС зауважив, що США є надійним і постійним партнером України на шляху впровадження судової реформи, та подякував за всебічну підтримку міжнародних проектів, ініційованих та фінансованих США, що діють в Україні.

Всеволод Князєв проінформував учасників зустрічі про останні зміни до законодавства, що стосуються діяльності двох ключових органів судової системи – Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради правосуддя. Секретар ВП ВС загалом позитивно оцінив наявні законодавчі ініціативи, що фактично відновлюють судову реформу, розпочату у 2016 році.

Водночас, на думку Секретаря ВП ВС, деякі положення Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» потребують доопрацювання в частині забезпечення безперервної діяльності ВРП у перехідний період. Адже існує загроза не лише зупинки здійснення дисциплінарних процедур щодо суддів, а й забезпечення фінансування судової системи у 2022 році.

Всеволод Князєв детально зупинився на діяльності Великої Палати ВС та розповів про інститут зразкової справи, впроваджений ВП ВС. На його переконання, рішення Великої Палати в соціальних справах відновлюють гарантії громадян, надані державою, та формують єдність судової практики, проте досі лишається проблема їх виконання у зв’язку з недостатнім фінансуванням.

Окремо учасники зустрічі обговорили роль засобів масової інформації у формуванні суспільної думки про діяльність органів судової влади. Конгресмени поділилися американським досвідом участі медіа в забезпеченні верховенства права та залученні громадян до цього процесу. Саме безстороннє і професійне висвітлення актуальних судових процесів дає змогу громадянам впливати на ухвалення суспільно важливих рішень.

Джерело фото: Верховний Суд 

Також «Судово-юридична газета» писала, що голова Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Даниїла Чорненька розповіла Право ТВ про те, з якими проблемами стикається суд у своїй роботі та як їх вирішує, ВІДЕО.

Додамо, що ми повідомляли, як проголосувати за Раду громадського контролю при Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області