Рада дала зелене світло безкоштовній реабілітації військових та учасників бойових дій, які беруть участь у російсько-українській війні

08:06, 2 апреля 2022
Військовим та учасникам бойових дій, які брали участь в українсько-російській війні обіцяють безкоштовну медичну допомогу та реабілітацію.
Рада дала зелене світло безкоштовній реабілітації військових та учасників бойових дій, які беруть участь у російсько-українській війні
Источник фото: 24tv.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила законопроєкт №7226 про внесення змін до статті 11 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо вдосконалення порядку надання медичної допомоги військовослужбовцям України в умовах воєнного стану, яким передбачається безкоштовна медична реабілітація та медична допомога для військових учасників бойових дій, що брали участь в українсько-російській війни. За відповідне рішення проголосували 323 народних депутати.

Згідно до закону військовослужбовці, учасники бойових дій які брали безпосередню участь у відсічі збройної агресії, тобто у бойових діях в рамках українсько-російської війни та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності в період дії воєнного стану, перебуваючи безпосередньо в районах здійснення зазначених заходів чи виконували службово-бойові завдання в екстремальних (бойових) умовах, в обов’язковому порядку повинні пройти безоплатну психологічну, медико-психологічну реабілітацію у відповідних центрах з відшкодуванням вартості проїзду до цих центрів і назад.

Порядок проведення реабілітації та відшкодування вартості проїзду встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Також передбачається у період дії воєнного стану надавати медичну допомогу тяжко пораненим бійцям закордоном. У цьому випадку на згаданих військовослужбовців та супроводжуючий їх медичний персонал не поширюються встановлені законодавством обмеження щодо виїзду громадян України за межі України. Категорії осіб, на яких поширюється це правило, а також порядок надання військовослужбовцям медичної допомоги у медичних закладах за межами України і проведення оплати послуг з надання такої медичної допомоги встановлюється Кабінетом Міністрів України. Відшкодування вартості проїзду та оплати послуг з надання такої медичної допомоги здійснюється Кабінетом Міністрів України у повному обсязі, крім випадків надання згаданої допомоги коштом приймаючої сторони.

Як поаідомляла «Судово-юридична газета» Верховна Рада розширила перелік підстав для звільнення з військової служби. Після підписання Президентом України Володимиром Зеленським будуть звільняти з військової служби вагітних жінок-військовослужбовиць та надати відстрочку від призову за мобілізацією чоловікам та жінкам, які мають неповнолітню дитину.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Гулько
    Борис Гулько
    голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду
  • Ольга Бойко
    Ольга Бойко
    суддя Сихівського районного суду м. Львова
  • Ростислав Лунь
    Ростислав Лунь
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Олена Рябчун
    Олена Рябчун
    суддя Луганського апеляційного суду
  • Сергій Хилевич
    Сергій Хилевич
    суддя Рівненського апеляційного суду