Оплата праці працівників судів та судових органів: Кабмін вніс зміни до постанови

18:05, 4 февраля 2022
Кабмін вніс зміни до постанови, яка регулює питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя.
Оплата праці працівників судів та судових органів: Кабмін вніс зміни до постанови
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

2 лютого Кабінет Міністрів постановою № 89 затвердив зміни до постанов Кабінету Міністрів від 18 січня 2017 р. № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» і від 24 травня 2017 р. № 358 «Деякі питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя».

«Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування і застосовується з 1 січня 2022 року», - зазначає КМУ. Тобто, норма буде діяти «заднім числом».

Зокрема, у постанову № 358, яка регулює оплату праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя, внесено такі зміни:

«1) у схемі посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів, затвердженій зазначеною постановою, позицію «В1» у графі «Посади державної служби» після слів «Науковий консультант» доповнити словами «, дисциплінарний інспектор»;

2) у примітках до схеми посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів:

пункт 4 після слів «державних службовців ДСА» доповнити словами «, центрального органу управління Служби судової охорони»;

пункт 5 після слів «територіальних управлінь ДСА» доповнити словами «, територіальних підрозділів Служби судової охорони».

Це означає, що дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя, який тепер буде державним службовцем, прирівняють по оплаті праці до наукового консультанта.

Також посадові оклади центрального органу управління Служби судової охорони будуть визначатися відповідно до цієї схеми з коефіцієнтом 1,6.

А посадові оклади державних службовців територіальних підрозділів Служби судової охорони, які безпосередньо виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій, будуть визначатися відповідно до цієї схеми з коефіцієнтом 1,2.

Нижче наводимо текст постанови КМУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області