Велика Палата ВС відмовила у відкладенні справи за позовом щодо скасування указу Зеленського про звільнення Тупицького

13:51, 17 ноября 2021
ВП ВС розглядає справу про звільнення голови КСУ Тупицького: деталі.
Велика Палата ВС відмовила у відкладенні справи за позовом щодо скасування указу Зеленського про звільнення Тупицького
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Велика Палата ВС почала розгляд справи щодо оскарження Указу Президента України, яким скасовано призначення судді КСУ.

«17 листопада 2021 року Велика Палата Верховного Суду почала розгляд апеляційної скарги Президента України на рішення Касаційного адміністративного суду у складі ВС у справі № 9901/96/21 за позовом Олександра Тупицького щодо оскарження Указу Президента України від 27 березня 2021 року № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» в частині скасування Указу Президента України від 14 травня 2013 року № 256 про призначення позивача суддею Конституційного Суду України.

У судовому засіданні представник відповідача заявив клопотання про зупинення провадження у справі до набрання законної сили Рішенням КСУ у справі № 1-4/2021(133/21). Розглянувши вказане клопотання, Велика Палата ВС відмовила в його задоволенні.

Про дату та час наступного судового засідання у справі № 9901/96/21 буде повідомлено додатково», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Велика Палата ВС розгляне справу щодо оскарження Указу Президента, яким скасовано призначення судді КСУ.

Додамо, 2 листопада, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справи № 9901/43/21 за позовом Олександра Тупицького щодо оскарження Указу Президента України від 29 грудня 2020 року № 607/2020 «Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України» (про відсторонення від посади судді строком на два місяці) з моменту його прийняття.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді