Стало відомо, коли бортові комп’ютери в автомобілях «заговорять» українською

14:58, 28 мая 2019
На сьогодні перевірка присутності української мови в меню бортового комп'ютера автомобілів не передбачена.
Стало відомо, коли бортові комп’ютери в автомобілях «заговорять» українською
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українською мовою, відповідно до Закону про забезпечення функціонування української мови, повинні бути не тільки сайти і друковані видання, а й програмне забезпечення, інструкції та прайс-листи на автомобілі. Про це повідомляє «24 канал».

На сьогодні будь-яка перевірка присутності української мови в меню бортового комп'ютера автомобілів не передбачена. Закон опублікований 16 травня 2019 року, але для ст. 27 і 30, які регулюють вживання української мови на сайтах і в комп'ютерних програмах, передбачено перехідний період у 18 місяців (півтора року), тому з 16.05.2022 всі електронні прилади автомобілів повинні обов'язково бути на українській мові.

За інформацією компанії «Фалькон-Авто», зараз ведуться переговори з виробником Kia Motors Corporation щодо того, щоб автомобілі, представлені в Україні, повною мірою відповідали новим Законам.

У компанії «Віннер Україна» повідомили, що на автомобілях Jaguar і Land Rover меню українською мовою є, а на Porsche і Volvo його поки немає.

За інформацією з «Рено Україна», мультимедійні системи, встановлені на моделях Renault, які на даний момент комерціалізуються в Україні, мають меню українською мовою. Але українську мають не всі бортові комп'ютери. У «Рено Україна» вже передають інформацію щодо нового Закону та вимог до центрального офісу Renault і узгоджено працюють над впровадженням української мови всюди, де потрібно, у всій представленій модельній лінійці Renault в Україні. Це питання на контролі, і в нього активно залучена вся команда продуктового маркетингу компанії.

У прес-службі групи компаній АІС AUTO-Consulting повідомили, що автомобілі, які вони імпортують, також будуть відповідати всім вимогам Закону.

У автомобільних імпортерів і дилерів ще достатньо часу на підготовку  до 16.05.2022. Станом на сьогодні мовний закон не є обмеженням і перешкодою для присутності на нашому ринку автомобілів без україномовного меню.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» публікувала матеріал про те, що індивідуальні номерні знаки відтепер можна замовити онлайн.

Також ми писали, чого саме чекати власникам «євроблях» від нового законодавства.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Обідіна
    Олена Обідіна
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Світлана Гушилик
    Світлана Гушилик
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Олександр Журибеда
    Олександр Журибеда
    заступник голови Святошинського районного суду міста Києва