Житель Каліфорнії стверджує, що його будинок зруйнував метеорит: відео

08:27, 10 листопада 2022
За його словами, метеорит впав на його будинок, що викликало пожежу та руйнування будівлі.
Житель Каліфорнії стверджує, що його будинок зруйнував метеорит: відео
Фото: Futurism
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Жителі півночі штату Каліфорнія, що в США, стали свідками щорічного метеорного потоку під назвою Тауриди. Його завжди можна побачити восени. Вважається, що ці метеорити відокремилися від хвоста комети Енке й тепер кружляють на околицях Землі. Подібний метеоритний дощ, як часто називають такі події, — це яскраве та безпечне для людини світлове шоу, яке можна побачити в небі. Але один із мешканців Каліфорнії заявив місцевим ЗМІ, що один із цих метеоритів упав на його будинок, що викликало пожежу та руйнування будівлі. Також унаслідок трагедії загинув його собака. Але в NASA вважають це або містифікацією, або просто непорозумінням, пише Futurism.

За словами представника NASA Вільям Кука, тисячі жителів півночі Каліфорнії кілька днів тому побачили 4 вогняні кулі в небі, які насправді зруйнувалися в атмосфері, і їхні уламки не досягли поверхні.

Проте місцевий житель Дастін Прочита заявив журналістам, що одна з цих вогняних куль, яка, швидше за все, була метеоритом із потоку Тауриди, впала на його будинок.

"Я чув великий вибух, потім відчув запах диму та вийшов на ґанок — виявилося, що будинок весь охоплений полум'ям", — розповів місцевим ЗМІ Прочита.

Його сусіди також стверджують, що бачили вогненну кулю, і деякі також припустили, що це може бути метеорит. Влада досі намагається встановити причини займання будинку.

Керівник місцевої пожежної служби Джош Міллер розповів журналістам, що сам він не бачив жодної вогняної кулі, але схильний довіряти очевидцям, які один за одним стверджували, що ця куля була. І вона, за словами місцевих жителів, дійсно впала з неба якраз біля будинку.

На гасіння пожежі у пожежників пішло близько півтори години. До тих, які прибули на місце, звернулися представники громадськості, які повідомили, що на їхню думку, пожежа була пов'язана з метеоритним дощем. Відео вогняного шару у небі виклали у соцмережі численні мешканці.

"На новому відео показано момент, коли в небі над Північною Каліфорнією було помічено вогняну кулю. Час збігався з повідомленнями про те, що метеор впав на будинок і спричинив пожежу",  - коментують відео у Твіттер.

Але вчені з NASA заперечують, що один із метеоритів метеорного потоку Тауриди міг впасти на Землю. І тим більше, цей метеорит не міг спричинити пожежу, бо такі метеорити, якщо й падають, то вже холодні, а не вогняні чи гарячі, що могло б спровокувати спалах.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва