Україна звільнила чотирьох морпіхів і двох цивільних з полону, відео

14:12, 29 вересня 2022
Відбувся черговий обмін полоненими.
Україна звільнила чотирьох морпіхів і двох цивільних з полону, відео
Фото: Андрій Єрмак
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Між Україною і РФ відбувся черговий обмін полоненими. Україна звільнила чотирьох морпіхів і двох цивільних з полону. Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Наші - вдома. Коли ми повертаємо людей - це завжди велика радість.

Коли я бачу, як наші люди їдуть додому і можуть обійняти своїх рідних після полону у ворога, який втратив будь-яке людське обличчя, це найкраща мотивація працювати 24/7.

Отже, ще більше наших - вдома. Відбувся черговий обмін полоненими. Ми повернули 6 наших людей - чотирьох морпіхів та двох цивільних.

Офіцери - Булахов Олексій та Костенко Микола. Солдати - Герасименко Людмила та Іван Земляной. Цивільні - Андруша Вікторія та Майборода Яна.

У кожного з них своя історія.

Наприклад, Андрушу Вікторію 27 березня російські солдати забрали з дому, бо в телефоні дівчини знайшли дані про ворожу техніку, які вона передавала ЗСУ. Згодом її відвезли до РФ і утримували в Курському СІЗО.

Майборода Яна опинилася в полоні через те, що у її телефоні зайшли фотографії техніки росіян на території Чорнобильської зони.

Військові брали участь у боях за Маріуполь.

Переговори про обмін - це складна робота, а краща винагорода за неї - свобода українців. Саме це стимулює працювати на максимумі ефективності.

Обміни продовжуються. Наша мета - повернути всіх наших людей.

Над цим працюємо нон-стоп, і ми обов’язково це зробимо. Дякую за ефективну роботу Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. Лише цього місяця ми повернули 235 наших людей. Не зупиняємось», — повідомив він.

Нагадаємо, що 21 вересня Україна і РФ провели обмін полоненимиУкраїнська сторона повернула з полону захисників Маріуполя, зокрема, бійців «Азова». 200 наших героїв обміняли на Віктора Медведчука.

Зазначимо, що суддю Іллічівського райсуду Маріуполя вже 7 місяців тримають у полоні, окупанти готують над нею «суд», а доля її чоловіка, екскерівника ДБР, взагалі невідома.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки