Зеленський закликав жителів окупованих територій уникати мобілізації: У будь-який спосіб ховайтеся, відео

08:45, 24 вересня 2022
Якщо ви все ж потрапите до російської армії, то саботуйте будь-яку ворожу активність, заважайте будь-яким російським операціям, передавайте нам усю важливу інформацію щодо окупантів – їхніх баз, штабів, складів з боєприпасами, — сказав Президент.
Зеленський закликав жителів окупованих територій уникати мобілізації: У будь-який спосіб ховайтеся, відео
Фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців, які перебувають на окупованих територіях та закликав ховатися від російської мобілізації. Про це він сказав у відеозверненні.

За його словами, міжнародна спільнота справедливо відреагує на псевдореферендуми окупантів.

"Вони будуть однозначно засуджені, і на злочинну мобілізацію, яку окупанти намагаються зараз провести в Криму та інших частинах України, які вони поки контролюють. Це ж не просто злочини проти міжнародного права та права України. Це злочини проти конкретних людей, проти народу", - наголосив Президент.

Він підкреслив, що зараз у Криму в місцях компактного проживання киримли силовики намагаються знайти та мобілізувати якнайбільше чоловіків.

"Ми вже маємо докази цього. Це свідоме намагання Росії знищити кримськотатарський народ, це свідоме намагання держави-агресора забрати життя у якнайбільшої кількості мешканців території, на яку зайшли російські війська. У мене є просте прохання до всіх наших людей, які перебувають на тимчасово окупованій території: робіть головне – бережіть своє життя й допомагайте нам послаблювати та знищувати окупантів. У будь-який спосіб ховайтеся від російської мобілізації. Уникайте повісток. Намагайтеся виїхати на вільну територію України", - зазначив Зеленський.

"Але якщо ви все ж потрапите до російської армії, то саботуйте будь-яку ворожу активність, заважайте будь-яким російським операціям, передавайте нам усю важливу інформацію щодо окупантів – їхніх баз, штабів, складів з боєприпасами. І за першої ж нагоди переходьте на наші позиції. Робіть усе, щоб зберегти життя і допомогти звільнити Україну", - сказав Президент.

Він закликав українців передавати українським спецслужбам усі дані про тих, хто організовує й допомагає проводити цей фарс із псевдореферендумами.

"Передавайте всю інформацію про російську мобілізацію, про російську армію загалом. Допомагайте тим в окупованих районах, хто цього потребує: літнім людям, одиноким, родинам з дітьми. Україна повернеться на всю свою землю, і маємо зберегти там якнайбільше наших людей", - зауважив Зеленський.

Нагадаємо, що в РФ в ході часткової мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів.

Але другий день мобілізації в Росії показав, що її навряд чи варто називати «частковою». Людей по всій країні збирали за повістками, врученими особисто чи на роботі, на призовних пунктах та відправляли літаками, поїздами та автобусами.

Зазначимо, що багато росіян не хочуть воювати в Україні. Вони  намагаються втекти за кордон.

Також мобілізовані росіяни напиваються до неадекватного стану і знімають це на відео.

Тим часом у Бурятії розвозять повістки чоловікам уночі. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Telegram канал Sud.ua
Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду