Борис Джонсон передав посаду прем'єр-міністра Ліз Трасс і звернувся до Британії з останньою промовою: відео

11:20, 6 вересня 2022
Джонсон пообіцяв підтримувати Ліз Трасс та кожен крок її уряду.
Борис Джонсон передав посаду прем'єр-міністра Ліз Трасс і звернувся до Британії з останньою промовою: відео
Фото: REUTERS
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Борис Джонсон, чиї повноваження на посаді прем’єр-міністра добігли кінця, передав посаду своїй наступниці Ліз Трасс, новообраному лідеру Консервативної партії. Про це повідомляють британські ЗМІ. 

У своїй прощальній промові Джонсон запевнив, що Ліз Трасс зробить все можливе, щоб Росії не вдався її енергетичний шантаж. А він, в свою чергу, буде підтримувати Трасс та кожен крок її уряду.

"Я знаю, що Ліз Трасс і цей самовідданий уряд консерваторів зроблять усе можливе, щоб допомогти людям подолати цю кризу... і ми переможемо. Якщо Путін думає, що він може досягти успіху, шантажуючи та залякуючи британський народ, то він абсолютно помиляється", - заявив Джонсон.

Він також наголосив, що це його уряд здійснив Brexit, забезпечив найшвидше впровадження вакцинації в Європі та забезпечив швидке її розповсюдження.

Джонсон також зазначив, що постачання зброї в Україну, яке він відстоював, справило вплив на хід української війни.

"Що стосується майбутньої кар’єри, дозвольте мені сказати, що зараз я схожий на одну з тих ракет-носіїв, які виконали свою функцію", - заявив він.

"Тепер я обережно знову ввійду в атмосферу і непомітно пірну вниз у якомусь віддаленому й незрозумілому куточку Тихого океану", - додав Джонсон.

Джонсон закінчив свою прощальну промову, висловивши подяку своїй сім'ї та виборцям. Він залишив трибуну під гучні оплески.

Відразу після промови Джонсон вирушив до Балморалу, монаршої резиденції в Шотландії, де має оголосити про свою відставку королеві.

Нагадаємо, що Ліз Трасс стала новим прем'єр-міністром Великої Британії. Вона стала третьою жінкою-прем'єром Сполученого Королівства після Маргарет Тетчер і Терези Мей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді