Українські ІТ-розробники запропонували бойову систему DELTA

07:00, 23 травня 2024
Система DELTА дозволяє бачити поле бою в режимі реального часу.
Українські ІТ-розробники запропонували бойову систему DELTA
Джерело фото: mil.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські розробники на ІТ-конференції DOU Day 2024 презентували бойову систему DELTА, що дозволяє планувати операції та бачити поле бою в режимі реального часу, обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, угруповання, а за потреби — і з союзниками. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Ми пропагуємо екосистемний підхід до використання IT-рішень в армії. Ми розбудовуємо інтеграційну платформу, яка дозволить використовувати всі інструменти для швидкого знищення ворога – від його виявлення до ураження, а також планування використання власних сил», — наголосив майор Центру інновацій Артем Мартиненко.

Розробники розповіли про екосистему продуктів DELTA та останні інноваційні сервіси, які оцифровують стандарти НАТО для планування операцій. Зокрема, мова йшла про технологію DroneID — це інтеграція вітчизняних дронів в систему.

«Екосистема продуктів DELTA постійно розширюється та дає все більше функціоналу для наших військових. Залучення цивільної ІТ-спільноти до розробок військового середовища вкрай необхідне – ми маємо рухатися разом. Цікавість до українських продуктів та долучення до їх створення – результат, якого ми прагнемо. DELTA змінює правила гри  у цій війні», – прокоментувала заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Катющенко
    Віталій Катющенко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Євген Мацький
    Євген Мацький
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду