На Волині прокуратура наполягає на незаконності розробки родовища піску на території «Старовижівського Буковелю»

11:36, 10 травня 2024
Прокурори наполягають на незаконності та неприпустимості розробки родовища на території заказника.
На Волині прокуратура наполягає на незаконності розробки родовища піску на території «Старовижівського Буковелю»
Фото: Волинська обласна прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Ковельська окружна прокуратура Волинської області звернулася до Господарського суду міста Києва із позовом про визнання недійсними результатів проведення аукціону та скасування спеціального дозволу на користування надрами.

Позов заявлено в інтересах держави до Держгеонадра і суб’єкта господарювання. Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура. 

Зазначається, що всупереч вимогам законодавства про охорону природно-заповідного фонду у січні 2024 року Держгеонадра продали на електронному аукціоні приватному підприємству спецдозвіл на користування надрами для видобування піску на території Старо-Вижівського родовища.

Родовище знаходиться в межах лісового фонду Дубечненського лісництва філії «Ковельське лісове господарство» ДСГП «Ліси України». Водночас входить до території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Смолярівський». Тому його розробка у подальшому може призвести до знищення об’єкта природно-заповідного фонду.

Окрім того, родовище розташоване на пам’ятці археології «Галина Воля-1» – стоянці доби мезоліту в урочищі «Семенова Гора», яка внесена до Переліку нововиявлених об’єктів археологічної спадщини Волинської області і взята під охорону держави.

Зазначимо, що Семенова гора – місце зимового відпочинку жителів громади. Місцеві називають його «Старовижівським Буковелем».

Прокурори у суді наполягатимуть на незаконності та неприпустимості розробки родовища на території заказника.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду