Україна шукає гроші в ЄС для власного виробництва зброї

11:40, 9 травня 2024
Міністр із питань стратегічних галузей промисловості заявив, що Україна здатна виготовити достатньо зброї, проте бракує коштів.
Україна шукає гроші в ЄС для власного виробництва зброї
Джерело фото: euractiv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна активно розшукує фінансування в Євросоюзі для підтримки власної збройної промисловості та мобілізації додаткових потужностей, які не пов'язані з контрактами. Про це заявив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин, повідомляє Euractiv.

«Наша мета - знайти більше коштів для закупівель в українських виробників зброї. Ми знайшли кілька ініціатив, які, можливо, будуть реалізовані. З точки зору масштабів і вартості ми ефективні і здатні виробляти достатньо, єдине, чого не вистачає, - це фінансування», - підкреслив він.

Одна з ініціатив передбачає «розширення коштів Європейського фонду миру для компенсації державам-членам, які закуповують безпосередньо в Україні та залишають зазначене обладнання в Україні – це швидко, це працює, це буде чудово».

«По-друге, буде (використання – ред.) надприбутків від заморожених російських активів, до 3 мільярдів євро, і включення закупівель в Україні до цієї програми», – сказав він, додаючи: «Коли ви дивитеся на українську оборонну промисловість, ми створили хорошу машину, яка може працювати швидко – все, що нам зараз потрібно, це заповнити її стійким паливом, яке може бути отримано лише від надприбутків від російських заморожених активів – без цього ми не Не продовжуйте бігти».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду