Збитки на 6,2 млн грн: на Закарпатті повідомили про підозру керівництву заповідника

11:26, 1 травня 2024
Директор з головним бухгалтером вирішили рахувати податок на землю за нижчим коефіцієнтом, щоб зменшити сплату за землю.
Збитки на 6,2 млн грн: на Закарпатті повідомили про підозру керівництву заповідника
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника, які незаконно зменшили виплати за користування землею на 6,2 млн гривень. Про це повідомив офіційний сайт ДБР.

У користуванні заповідника перебуває понад 66,5 тис. гектарів землі, за користування якими заповідник має сплачувати податок до місцевого бюджету.

Аби зменшити сплату коштів директор з головним бухгалтером вирішили рахувати податок на землю за нижчим коефіцієнтом, аніж передбачено законом для земель природоохоронного призначення. Таким чином, за 2022 рік та перший квартал 2023 року заповідник не доплатив до місцевого бюджету понад 6,2 млн грн.

Зекономлені кошти посадовці використовували у тому числі й на виплату премій собі та працівникам заповідника.

Директору та головному бухгалтеру повідомлено про підозру в умисному використанні службового становища за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва