На Сумщині за розпалювання релігійної ворожнечі судитимуть прихожанку УПЦ мп

07:54, 1 травня 2024
Жінка поширювала в соцмережі інформацію, спрямовану на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.
На Сумщині за розпалювання релігійної ворожнечі судитимуть прихожанку УПЦ мп
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Сумщині правоохоронці направили до суду обвинувальний акт стосовно 53-річної жительки Конотопського району, яка поширювала в соціальній мережі інформацію, спрямовану на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.

Як повідомила Сумська обласна прокуратура, будучи прихильницею та прихожанкою Української православної церкви московського патріархату, жінка в соціальній мережі схвально реагувала та оприлюднювала дописи, які містять зневагу до Православної церкви України.

Відповідно до висновку судової лінгвістичної експертизи, публікації підозрюваної спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 1 ст. 161 (вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті) КК України.

За скоєне їй загрожує штраф від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва